Vardagsbetraktelse del 1

”Så full att jag blir andfådd och gör förmodligen handvolter på dansgolvet och spiller drinken på branschfolk. För spillevinken har fått absint i sin blandgrogg, så släng upp en hand!” dånar i mina hörlurar samtidigt som jag funderar på om jag verkligen behövde köpa svindyra ”noise cancelling” hörlurar. Nog för att det ibland är bra att stänga ute ljud men är det verkligen fortfarande det här jag behöver stänga in? Medan Herbert avslutar sin vers promenerar jag förbi lokalen där jag var på chokladprovning för 15 år sedan i en sorts trevande försök till gemensamma paraktiviteter. 3 par 23-åringar som försökte känna sig vuxna men där alla i hemlighet tyckte Marabou mjölkchoklad var godast. Två av oss vågade erkänna det, jag önskar så att jag var en av dom. I lördags var jag på en 40-årsfest och höll en utläggning om skillnaden mellan Arabica och Robusta, tänk så tiderna förändras…

Nu ankommer jag lätt svettig och med den där andfåddheten jag önskar att jag hade haft träningsdisciplinen att komma undan.

Efter ett obekvämt ögonblick innan jag lyckas vrida handtaget åt rätt håll kommer jag in i värmen och möts av en bardisk med ost och läsk från Medelhavet. Efter att ha konstaterat att jag inte bokat bord får jag en av de tomma platserna i baren. Trots den fulla lokalen får jag snabb service och efter att ha förklarat att jag inte räds naturliga viner men att jag samtidigt inte vill ha något alldeles för funky får jag två halvglas av vitt vin från Languedoc respektive Loire. Nöjd tuggar jag i mig oliver och läser menyn. Tarte Flambée…är inte det sån där flammkuchen min tyska vän alltid pratar om? Passar ju perfekt att prova så jag får om inte annat en bra bild att skicka till honom.

Om jag vill ha något mer att dricka? Absolut, insåg inte att de tog slut så fort. Nåt sydfranskt rött till flammkuchen kanske? Pourqoui pas??

Mmm, var ju lika gott som stället verkar trevligt. Kan inte gå hem redan utan får väl ta en pastis också, when in Rome liksom… flera sorter? Välja? Nä, ta åtminstone två olika! Kardemumma, älskar ju kardemumma och det gjorde sig bra även om dogmatikern i mig inte samtycker. Om jag vill ha en 2:a söt likör och gissa vad den är baserad på? Absolut! Det måste vara hasselnöt!! Inte? Hmm, mandel känns det ju inte riktigt som. Aha, var det valnöt, vem hade trott? Men det var svart vinbär i chokladtryffeln i alla fall va? Skönt, då blev inte egot totalt misshandlat idag.

På väg hem över Masthugget, obligatoriskt stopp vid Masthuggskyrkan, hörlurar på igen ”…ta det kallt, vänd om, för clean för att slåss, men har folk som är redo för fight som Alf Svensson…”. Undrar vilken fight han var redo för, Alf, och hur det gick, får googla när jag kommer hem.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.