Kontraster

Kontraster. Jag älskar verkligen att röra mig bland ytterligheterna. Saker är så mycket lättare att uppskatta när man kan se dom i skenet av något totalt annorlunda, det sätter liksom saker i perspektiv. Detta gäller ju såklart allt i mitt liv men eftersom denna blogg nu heter Viktors vinliv så handlar detta inlägg om vad jag druckit igår och idag.

Igår bjöd jag två goda vänner på Guy Michel 1989 Saveurs d’Automne Brut och den var just så bra som jag hoppades på. Just denna flaskan kan till och med varit en av de allra bästa flaskorna jag nånsin druckit av detta vin. Så oerhört komplext med en utveckling över den halvtimme jag drack den som var en fröjd att följa. Först en direkt attack av frukt med mogen citron, övermogna äpplen och aningens apelsin tillsammans med mognadstoner av honung och rostat bröd men som ändå var förvånansvärt tillbakadragna med tanke på åldern.

Efter 10 min i glaset har frukten rundats av och mognadstonerna börjar komma fram på allvar. Nu finns det inte bara honung och rostat bröd utan också fallfrukt, multna löv, tryffel, mörk choklad och pyttelite kaffe. Frukten har gått från citron och äpplen till kanderade apelsin- och citronskal.

För att inte skriva en roman om vinet kan man sammanfatta med att det var ett oerhört stort vin som man utan problem skulle kunna ägnat timtal åt att bara följa och njuta av.

 

Men det var gårdagens dryckesupplevelse. Vad var dagens som stod i bjärt kontrast till gårdagen?

Grogg av bourbon och Fanta zero. Mycket is och ungefär proportionerna 1:3. Smakar fantaapelsin och bourbonfat det vill säga alldeles underbart!

Det finns en tid och en plats för allt. Ibland vill man inte tänka, följa och analysera utan bara dricka något som smakar gott och rundar av vardagens vassa kanter. Men som en annan dag bara känns meningslöst, enkelt och tråkigt.

Så fyll vinkylar, källare och barskåp så att ni har en dryck för varje tillfälle!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.