Parlez vous anglais?

-Parlez vous anglais?

Ojojoj va jag pluggat franska för att inte behöva yttra denna frasen!

Jag tänkte att detta inlägg skulle handla lite om språk i samband med vinresor. Visst är det så att vin förbrödrar och med gott humör och teckenspråk kommer man långt men herregud vad mycket längre man kommer om man pratar språket vars land man är i.

 

Spanska behärskar jag rätt bra sedan jag plugga sista terminen till sjukgymnast i Almería men franskan har jag kämpat med mycket senaste åren. Jag började med den fantastiska podden “Coffee Break French”, en podd av Mark Pendleton. Det som gör attd enna podd är bättre än nästan alla på marknaden (och tro mig, jag har lyssnat på många medelmåttiga) är att den verkligen är pedagogisk. Den börjar också på en total nybörjarnivå i säsong 1 och jobbar sig uppåt till en ganska avancerad nivå i senaste säsongen. Oavsett om ni är totala nybörjare eller har kommit en bit på vägen så kommer ni få oerhört mycket hjälp av coffee break french. Dom har också coffee break german, spanish, chinese mm så om det är något annat språk ni vill lära er kan ni också vända er dit.

Det som man inte riktigt får med poddar är ju träningen på att prata själv och det är en ganska stor tröskel att komma över och en viktig färdighet att träna upp för att kunna dra full nytta av sina språkkunskaper. Min obekvämhet inför att gå ner till språkcafé och prata med främlingar samt att jag gärna vill prata med en fransman gjorde att jag drog mig lite för det. Jag googlade lite efter konversation via skype men hittade inget som verkade superenkelt. Men sen blev jag tipsad om Italki.com vilket var guld!

 

På italki.com kan man söka upp lärare i en mängd olika språk och titta på deras presentationsvideo och sen boka in en lektion. Man betalar smidigt via italki och lektionernas pris bestäms av läraren men jag brukar betala ca 150:-för 45-60 minuter vilket får betraktas som ett kap.

Ikväll har jag pratat med Maxime och lektionerna med honom har verkligen gjort under för min färdighet och förmåga. Senaste champagneresan flöt franskan bättre än nånsin vilket var en oerhörd kick och gav tillträde till så många fler upplevelser som jag annars missat.

Så om ni vill öva er på att prata något språk, gå in på italki.com!

 

A bientôt!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.