Gratinerade ostron

”Jag ska ha ostronen!” sa min vän Markus direkt när vi gick in på restaurangen Cave á Champagne i Epernay.
Sist vi var här för ett år sedan åt han dom och tydligen har han tänkt på dom dagligen sedan dess. Efter att ha hört det var det ju inget att välja på utan även jag tog ostronen till förrätt vilket jag inte ångrade. Detta var troligtvis de bästa ostron jag ätit i hela mitt liv.


Ostronen är gratinerade och hade på sig först en röra med vad jag tror var färskost eller creme fraiche med finhackad purjolök och gräslök i, självklart också med en del av vätskan från själva ostronet. På det en ohemul mängd riven ost (Comté eller liknande) och sen skjuss in i ugnen till osten smält och blivit gyllene.
Ostronet var tillagat men fortfarande mjukt och saftigt och smaken med syran från röran,
tuggmotståndet i löken och den ljuvliga sältan och smaken från osten gjorde detta till en fullbordad
förrätt. Topp 5 jag ätit i livet vågar jag påstå.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.