Referenskrossare!

Träffade en vän igår kväll och spelade in ett avsnitt av Fysioterapipodden. Efter två öl på Brewers beer bar som tyvärr inte var nåt att skriva om så skulle han vid 22-tiden ta tåget mot Kungsbacka.

Då hamnade jag i valet mellan att cykla hem, riva av lite snabbt administrativt tråkigt jobb för VinTillMat och lägga mig i tid ELLER låta autopiloten styra mig till ett bekant vattenhål för något gott att dricka.

Livet är fullt av svåra val men detta var definitivt inte ett av dom. Efter en snabb cykeltur steg jag 5 minuter senare lätt andfådd in på Barsac. Jonas nickade igenkännande och innan jag avslutat meningen om att “jag vet inte riktigt vad jag känner för idag” så utbrast han självsäkert “jag vet precis vad du skall ha!” och lutade sig ner bakom baren.

På bardisken hamnade ett stort vinglas med en liten skvätt vin att prova om jag ville ha detta vin. Direkt lockade doften med sval rödfrukt och elegans och i munnen lockade den friska syran direkt till fler klunkar. “Blir kanon!” och sen var det bara att förlora sig i vinet.

Riktigt härligt burgundisk känsla med en sval, elegant men ändå intensiv rödfruktighet med hallon och jordgubb men med ett samtidigt djup med en riktigt snygg fathantering som ger lite kryddighet och rundhet men helt utan att ta överhanden. Fantastiskt balanserat och lättdrucket i ordets bästa bemärkelse. Helt enkelt en fantastisk vinupplevelse som förgyllde min torsdagskväll.

Vad det var i glaset?

Det var 2017 Newton Johnson Windansea Single Vineyard Pinot Noir från Sydafrika. Jag dricker verkligen inte mycket viner från Sydafrika och skall villigt erkänna att jag allt som oftast avfärdar dom som rökiga i en stil jag inte gillar. Det ligger såklart något korn sanning i detta men det är ju säkert också en ren försvarsmekanism för att begränsa min vinvärld något. Ibland känns det bara som för mycket att ta in och jag älskar verkligen att gå lite mer på djupet i en viss region. Men referensvidgare är alltid av godo och ens invanda mönster måste brytas med jämna mellanrum. Detta var överlägset den godaste Pinot Noir från Sydafrika jag druckit och en producent jag skall hålla ögonen efter i fortsättningen.

Skål och trevlig helg!

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.